Se hvad vi har lavet

Referencer

Artikel bragt i Bygge og Anlægsavisen

De fastansatte kranførere var gået hjem, da et tårn skulle løftes på plads på kulturhuset Odeon – men heldigvis var der hjælp at hente hos Jysk Kranvikarservice

Tekst af Tim Panduro

De fastansatte kranførere var gået på forlænget weekend. Men bygherren bag det storstilede kulturhusprojekt Odeon i Odense ville gerne have en erfaren fører til tårnkranen, så der kunne blive arbejdet videre, selv om faste mandskab holdt fri.
Heldigvis var der hjælp at hente hos Jysk Kranvikarservice. Indehaveren af Glamsbjergfirmaet Jan Sørensen. Han kendte i forvejen byggeriet, og har stort set egenhændigt rejst murene til de nærliggende ungdomsboliger – og tro mod sit firmas filosofi stod han klar til at rykke ud til en weekendopgave.

- Ud over at dække ind, når der opstår mangel på kranførere på grund af ferie, sygdom eller store enkeltopgaver, kører vi også ud på de tidspunkter, andre ikke arbejder. Vi står klar både på helligdage og i weekender, siger Jan Sørensen, der tager opgaver i hele landet.

- Nogle bruger os også, fordi antallet af opgaver går op og ned. Så er det mere fleksibelt at benytte en vikar. Så skal der kun betales løn, når der er opgaver til kranføreren, siger Jan Sørensen, der selv har 30 års erfaring som kranfører.

Flere vikarer

Indtil for nyligt drev han enkeltmandsfirma, men han har nu tilknyttet faste vikarer – og de har alle nogle erhvervsmæssigt solide år på bagen.

- Vi bruger ikke kranførere, der kommer lige fra skolebænken. Vi er alle erfarne i jobbet, og vi er alle klar til at dukke op, når der er brug for os. Det er jo både i kundens og vores interesse at kundens forventninger bliver fuldt indfriet i henhold til den aftale, vi har lavet, siger Jan Sørensen.

Jysk Kranvikarservice tilbyder kørsel af blandt andet tårnkraner, mobilkraner, spieringskraner og alle andre gængse kraner. De erfarne medarbejdere er desuden vant til at arbejde med alle opgavetyper, lover Jan Sørensen fra Jysk Kranvikarservice

Få et uforpligtende tilbud